Interhome verlaagt zijn prijzen voor Zwitserse vakantieverhuringen

Het Zwitserse bedrijf Interhome – Het leidinggevende Europese bedrijf voor verhuur van vakantiewoningen – verlaagt zijn prijzen voor verhuringen in Zwitserland. Deze beslissing werd gemaakt door de recente keuze van de Zwitsere Nationale Bank om de minimale wisselkoers tussen de Zwitserse Frank en de Euro op te hevelen.

De Zwitserse Nationale Bank nam deze beslissing in januari wat de Zwitserse vakantieprijzen met 17% verhoogde voor toeristen uit Euro landen. Voor de Zwitserse toeristische sector zorgde dit voor vele annuleringen in het winterseizoen en een afname van last minute boekingen. Gelukkig hadden deze wijzigingen geen negatieve impact op Interhome gezien diens aanbod zich voor het overgrote deel buiten Zwitserland bevindt.

Niettegenstaande is er wel enige zorg voor het komende zomerseizoen in Zwitserland. Zwitsers kiezen namelijk voor vakanties buiten Zwitserland waardoor de binnenlandse vakanties een daling kenden van 40%. Boekingen van mensen uit de Euro zone daalden met 25%.

Daarom verlaagt Interhome in nauwe samenwerking met de eigenaars van vakantiehuizen zijn prijzen voor Zwitserse vakantiewoningen. Deze kortingen met een gemiddelde van 20% zijn boekbaar voor alle vakantiegangers van alle landen (Zwitserland incluis)