Veiligheid in uw vakantiewoning!

Meer info
  • Individuele aankomsten
  • Privacy in uw vakantiewoning
  • Vrijheid en onafhankelijkheid
  • Kwaliteits gecontroleerde schoonmaak
  • Veilige sleuteloverdracht ter plaatse
  • Persoonlijke assistentie ter plaatse

24/7 bereikbaar

+32 2 648 99 55
Mijn favorieten (0) Recent bezocht
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Belg geeft 30% meer uit dan inwoners van buurlanden

Belg geeft 30% meer uit dan inwoners van buurlanden

Belg geeft 30% meer uit dan inwoners van buurlanden

Interhome blikt terug op voorbije jaar en merkt hoog gemiddeld bestedingsbedrag bij Belgen op

Brussel, 15 december 2015 – In vergelijking met Frankrijk, Nederland en Duitsland spendeerde de Belg in 2015 gemiddeld 30% meer aan het boeken van vakantiewoningen. Die informatie noteert vakantiewoningverhuurder Interhome in een trendrapport dat terugblikt op de boekingtrends van het afgelopen jaar. Belgen besteedden gemiddeld 1317 euro per boeking van een vakantiewoning, tegenover een gemiddelde van 955 euro bij Duitsers, 1034 euro bij Fransen en 1014 euro bij Nederlanders. Onze uitgaven zijn aldus beduidend hoger dan onze buurlanden en dat is volgens de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa te wijten aan een hogere luxewens. Uit het trendrapport blijkt ook dat we het afgelopen jaar vooral naar Frankrijk, Spanje en Italië zijn getrokken en dat maar weinig Belgen van vroegboek- of lastminutekortingen gebruik hebben gemaakt.

Belgen zijn gesteld op een vrij grote mate van comfort en de cijfers uit het trendrapport van Interhome kunnen dat bevestigen. “Naast het feit dat we een vrij hoog aantal van 4-sterrenboekingen zien bij Belgen, kan er ook gewoonweg in het algemeen gesteld worden dat Belgen meer op luxe en comfort gesteld zijn”, zegt Thibault Van Look, Commercieel Manager België bij Interhome. “Daarnaast blijkt uit ons rapport van het afgelopen jaar dat boekers uit België sneller voor een vakantiewoning kiezen dan een appartement, hetgeen het hogere bestedingsbedrag ook helpt verklaren. Dat ligt anders in de buurlanden, waar er vaker voor een appartement wordt gekozen. Daarbovenop kiest de Belg vaker voor een grotere vakantiewoning, ook wanneer het reisgezelschap klein is.”

Belgen naar Frankrijk, Nederlanders richting Italië

In het trendrapport van Interhome werd er ook naar bestemmingsvoorkeuren gepeild. Voor Belgen blijft Frankrijk de absolute topper, met 26% van de boekingen op zijn naam. Spanje volgt op de tweede plaats met 21%, Italië staat op drie met 16%. Nederlanders kozen anders in 2015: zij plaatsten Italië op 1 met 19% van de boekingen, en Spanje en Frankrijk volgen met respectievelijk 14% en 13%. Frankrijk en Duitsland kiezen dan weer volledig anders, zij zetten steevast hun eigen land op de eerste plaats.

Weinig lastminuteboekingen

Ondanks de hoge kortingen waarvan je kunt genieten door heel vroeg of juist heel laat te boeken, lagen de Belgische lastminuteboekingen erg laag in 2015. Je reis een week op voorhand pas boeken kan je wel 33% korting opleveren, maar toch zijn amper 10% van de Belgische boekingen via deze manier gebeurd. In Duitsland ligt dat getal nog lager, daar koos 6% voor deze boekmethode. Frankrijk en Nederland genoten dan weer iets meer van deze kortingen: respectievelijk 16% en 11% van de boekingen gebeurden op lastminutewijze. “Op tijd boeken is dan ook een trend bij vakantiehuizen. Gezien ieder object in ons aanbod uniek is garandeert vroeg boeken je de ruimste keuze”, aldus Thibault van Look

>> Persbericht

Grootste aanbod gecontroleerde woningen Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats

Elke woning wordt voor uw aankomst gecontroleerd om u een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn Maak het beste van uw vakantie

De sleuteloverdracht wordt geregeld door ons behulpzame personeel die 24/7 online of ter plaatse beschikbaar zijn voor al uw vragen.

Vakantiehuizen specialist sinds 1965 Zwitserse kwaliteit & zekerheid

Interhome heeft vele succesvolle decennia ervaring in de huizenverhuur. Onze klanten waarderen ons op Trustpilot met een 8.7.

Waarom kiest u voor Interhome?

Interhome is al sinds 1965 Europa's leidende aanbieder van vakantiewoningen, met meer dan 40.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 32 landen. Wij verhuren voornamelijk vakantiewoningen van privé-eigenaren, maar ook op vakantieparken. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 45 personen. Interhome is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 telefonisch bereikbaar.

Vrijheid, privacy en ruimte in uw vakantiehuis

Een verblijf in een vakantiehuis of appartement biedt zoveel voordelen: breng uw tijd door zoals u het zelf wilt. Geen overlast van andere gasten of hotelpersoneel, u brengt uw tijd door volgens uw eigen regels en tempo. Of u nu een city trip, een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden. Ontspan en geniet van de ruimte, flexibiliteit en vrijheid in uw eigen vakantieverblijf.