Vijf leuke boeken voor uw vakantie

Wij hebben voor u vijf leuke boeken voor een ontspannen vakantie in een vakantiewoning uitgezocht. Geniet in een vakantiewoning met zwembad van uw boek in een comfortabele stoel of op het terras van een leuk vakantiehuis

1. Dan Brown: Inferno (Luitingh)

Alweer de vierde titel van thriller schrijver Dan Brown. Hoofdrolspeler Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis raakt verzeild in een wereld van samenzwering, die zijn oorsprong heeft in een van de donkerste meesterwerken in de literatuur kent: het Inferno van Dante Alighieri. Dit is een perfecte thriller voor een vakantie in Toscane.

2. Herman Koch: Het Diner (Anthos)
Een top roman van Herman Koch. Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. De twee zoons van beide echtparen hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten. Er ontspint zich een bloedstollend verhaal dat zich binnen een avond voltrekt.

3. Bart van Loo : Bleu Blanc Rouge (Bezige Bij)

Reis door Frankrijk in 80 vragen en 20 chansons. Frankrijkexpert Bart van Loo heeft een amusant boek geschreven waarin aan de hand van tachtig vragen en vooral de antwoorden de Franse taal en cultuur van veel verschillende kanten onder de loep genomen worden.

4. Santa Montefiore: Valentina's laatste reis (uitgeverijen Meulenhoff Boekerij)
Alba Arbuckle heeft het gevoel dat ze vastzit. Dat gevoel wordt sterker wanneer ze een portret vindt van haar overleden moeder Valentina, die ze nooit heeft gekend. Ze reist alleen naar Incantellaria, het dorpje aan de Baai van Napels hier komt Alba stukje bij beetje achter de waarheid. Dit boek is een soort 'reis' naar de Amalfikust van Italië in de oude romantische sfeer.

5. Pascal Mercier: Nachttrein naar Lissabon (Wereldbibliotheek)
In deze filosofische roman breekt een Zwitserse leraar radicaal met zijn leven. Hij neemt de nachttrein naar Lissabon, spoort nabestaanden en vrienden van de auteur op en probeert diens leven te ontraadselen. Een adembenemende roman, voor aan het zwembad in uw vakantiehuis in Portugal.