Hou van de natuur – natuurbehoud is voor iedereen belangrijk

De Interhome Group is een rolmodel als het gaat om duurzaamheid. We zien het als onze plicht om een ongerept milieu achter te laten voor toekomstige generaties. Op deze manier kunt u als klant een bijdrage leveren aan de bescherming van het klimaat tijdens uw verblijf in een vakantiehuis. Het volledige bedrag wordt besteed aan duurzaamheidsprojecten die worden geleid door het M Climate Fund via onze partner myclimate.

Wij wijden ons niet alleen aan klimaatbescherming richting onze klanten en ons moederbedrijf Migros, maar ook internationaal. Interhome Group heeft de “Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism” van de UN World Tourism Organization ondertekend en heeft daarmee toegezegd de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met de helft te verminderen en uiterlijk in 2050, netto nul te bereiken.

Lees meer over onze doelen, onze samenwerking met myclimate en ons bijenbeschermingsprogramma. Ons duurzaamheidsteam heeft speciaal voor u, voor het dagelijks leven en voor op vakantie handige tips samengesteld. Duurzaamheid kent geen einddatum, daarom zetten wij ons continu en volhardend in voor duurzaam toerisme in vakantieaccommodaties voor vandaag en voor morgen.

Biodiversiteit

Klimaatverandering heeft een grote invloed op de biodiversiteit, die weer van invloed is op het toerisme. Biodiversiteit is de verscheidenheid aan leven op aarde, inclusief planten, dieren en micro-organismen. Als het klimaat verandert, veranderen ecosystemen en wordt de biodiversiteit bedreigd. Dit kan leiden tot het verlies van belangrijke habitats, het uitsterven van soorten en veranderingen in de timing en locatie van natuurlijke gebeurtenissen, zoals bloei of migratie.

Deze veranderingen hebben een directe invloed op het toerisme, omdat veel reizigers worden aangetrokken door natuurgebieden en wilde dieren. Koraalriffen bijvoorbeeld, die van vitaal belang zijn voor de mariene biodiversiteit, raken beschadigd door de stijgende zeetemperatuur en de verzuring van de oceaan, waardoor ze minder aantrekkelijk worden voor toeristen. Op dezelfde manier kunnen veranderingen in de verspreiding van wilde dieren het voor toeristen moeilijker maken om bepaalde soorten te zien, wat hun algehele ervaring beïnvloedt.

Toerisme kan ook bijdragen aan klimaatverandering, wat het probleem verergert. De industrie is een belangrijke producent van broeikasgassen, vooral door transport en energieverbruik. Daarom minimaliseert duurzaam toerisme de koolstofuitstoot en vermindert het de impact op natuurlijke ecosystemen - allemaal essentieel om de negatieve effecten van klimaatverandering op de biodiversiteit te beperken.

De conclusie is dat klimaatverandering en biodiversiteitsverlies een aanzienlijke invloed hebben op het toerisme en dat de sector actie moet ondernemen om zijn bijdrage aan het probleem te minimaliseren en zich aan te passen aan de veranderende omgeving. Door duurzaam toerisme te promoten, kunnen we de biodiversiteit helpen beschermen en ervoor zorgen dat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van de natuurlijke schoonheid van onze planeet.

Red de bij – red onze aarde

Klimaatverandering

Klimaatverandering wordt veroorzaakt door de toename van broeikasgassen in de atmosfeer van de aarde, zoals kooldioxide, methaan en lachgas. Deze gassen houden de warmte van de zon vast en zorgen ervoor dat de temperatuur van de planeet stijgt, wat leidt tot veranderingen in weerpatronen, zeeniveaus en de natuurlijke omgeving. De accommodatiesector van de toeristische industrie levert een aanzienlijke bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen vanwege het hoge energieverbruik en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Duurzaam toerisme procedures, zoals het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, het verminderen van energieverbruik en het implementeren van strategieën voor afvalvermindering, kan helpen om de impact van de accommodatiesector op klimaatverandering te minimaliseren en milieuduurzaamheid te bevorderen.

Vermindering van broeikasgassen

Onze klanten

Wij zetten ons in voor een betere toekomst voor iedereen en willen dat onze klanten enthousiast, geïnspireerd en betrokken zijn als we open en eerlijk over onze vooruitgang spreken.

Onze partners

Reizen kan niet duurzaam zijn zonder onze aandeelhouder, partners en distributieketens die betrokken en ondersteunend zijn. Hen meenemen op deze reis, van elkaar leren, elkaar inspireren en verandering vragen.

Onze locaties

Frequente productanalyse om oprechte verandering te identificeren en te initiëren, het opnemen van op locatie gebaseerde strategieën, door de gemeenschap geleid toerisme en op de natuur gebaseerde oplossingen.

Duurzaam bewuste accommodatie

Personeel

Ontwikkeling en opleiding van medewerkers, gezondheid en geluk staan altijd centraal op onze werkplek en zullen voortdurend worden ontwikkeld en verbeterd.

Vrijwilligerswerk

Kantoor

Voortdurende verbeteringen om afval te verminderen, efficiëntie te creëren en een gezonde werkomgeving te bieden. We erkennen ook dat onze financiële systemen een sleutelcomponent zijn bij het verminderen van de bedreiging voor de natuur, we werken er aan om onze eigen impact te minimaliseren.

Veiligheid in uw vakantiewoning!

Grootste aanbod gecontroleerde woningen

Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats

Elke woning wordt voor uw aankomst gecontroleerd om u een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn

Maak het beste van uw vakantie

De sleuteloverdracht wordt geregeld door ons behulpzame personeel die 24/7 online of ter plaatse beschikbaar zijn voor al uw vragen.

Vakantiehuizen specialist sinds 1965

Zwitserse kwaliteit & zekerheid

Interhome heeft vele succesvolle decennia ervaring in de huizenverhuur. Onze klanten waarderen ons op Trustpilot met een 8.7.

Waarom kiest u voor Interhome?

Interhome is al sinds 1965 Europa's leidende aanbieder van vakantiewoningen, met meer dan 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Wij verhuren voornamelijk vakantiewoningen van privé-eigenaren, maar ook op vakantieparken. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 45 personen. Interhome is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 telefonisch bereikbaar.

Vrijheid, privacy en ruimte in uw vakantiehuis

Een verblijf in een vakantiehuis of appartement biedt zoveel voordelen: breng uw tijd door zoals u het zelf wilt. Geen overlast van andere gasten of hotelpersoneel, u brengt uw tijd door volgens uw eigen regels en tempo. Of u nu een city trip, een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden. Ontspan en geniet van de ruimte, flexibiliteit en vrijheid in uw eigen vakantieverblijf.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Ontvang regelmatig nieuwsupdates en informatie over speciale aanbiedingen in uw mailbox