Oostende

Vakantiehuizen en villa's huren Oostende

Een vakantiehuis in Oostende huren

Oostende, aan de kust van België, is de place to be voor de kunst- en natuurliefhebbers onder ons. Er zijn hier ontzettend veel museums over kunst & cultuur, veel plekken om te bezoeken die de historie van Oostende interessant in kaart brengen en bovendien prachtige wandel- en fietsroutes door en rondom de stad. Boek een leuk vakantiehuis in Oostende op Interhome om deze leuke activiteiten allemaal te kunnen ontdekken. Wij zetten de 8 leukste hotspots in Oostende op een rijtje voor u.

James Ensorhuis

Het James Ensorhuis was het huis van niemand minder, dan de schilder James Ensor! Hij kwam uit Oostende en leefde van 1860 tot 1949. James woonde en werkte hier vanaf 1917 totdat hij stierf. Het huis is nog steeds in dezelfde staat als toen James Ensor er woonde. Na zijn dood werd het huis verandert naar een museum.

Het leuke aan het James Ensorhuis is dat er ook 5 interactieve belevingsruimtes zijn. Hier krijgt u echt een duidelijk beeld van zijn leven en de kunstwerken die hij heeft geschilderd.

Het is ook een hele leuke hotspot om naartoe te gaan met kinderen. Er is namelijk een audio guide die vele leuke anekdotes aan de kinderen verteld en ze ook echt iets bijbrengt. Natuurlijk zijn de belevingsruimtes ook ontzettend leuk voor kinderen. U kunt hier namelijk Ensors schilderijen tot leven laten komen en u volledig onderdompelen in het leven van James Ensor.

The Crystal Ship

The Crystal Ship is in Oostende een begrip. Veel mensen bezoeken Oostende vanwege deze bijzondere kunstroute. U kunt deze kunstroute zowel lopend bewonderen als op de fiets. Door de stad heen creëerde zowel nationale als internationale kunstenaars 50 gigantische muurschilderingen op verschillende soorten gebouwen waar er jaarlijks steeds meer van bij komen. Het is echt een ontdekkingstocht waard om alle verschillende soorten kunst te bekijken. Boek een vakantiehuis middenin de stad Oostende om al deze muurschilderingen te kunnen bewonderen.

Domein Raversyde

In het Domein Raversyde zijn er 3 verschillende activiteiten die u kunt bezichtigen, namelijk: het Openluchtmuseum Atlantikwall, ANNO 1465 en het Natuurpark.

Openluchtmuseum Atlantikwall

Een uniek museum waar u letterlijk door de bunkers en loopgraven van de Tweede Wereldoorlog wandelt. De Atlantikwall was een Duitse verdedigingslinie en is een van de best bewaarde restanten tot nu toe. Het werd gebruikt om het land te verdedigen tegen aanvallen. Havens waren natuurlijk een zeer strategisch punt, vandaar dat Oostende hiervoor werd gebruikt.


In de 2 kilometer lange ondergrondse gangen en loopgraven kunt u hier veel verschillende onderdelen vinden, waaronder geschutstellingen, observatieposten en meer dan 60 bunkers.

ANNO 1465

Houdt u meer van de Middeleeuwen? Dan is ANNO 1465 iets voor u. Het archeologisch museum staat bekend als een van de best bewaarde en bestudeerde middeleeuwse vissersgemeenschappen. U wordt door het museum begeleidt met een audiogids en krijgt meer te weten over het leven van 15de-eeuwse vissersfamilies, waaronder de familie van Walraversijde.

Het Natuurpark

Het Natuurpark Raversyde is een uniek stukje natuur van maar liefst 50 hectare. Een deel van het park is een beschermd duingebied en daarmee is dit ook de beste plek om een heerlijke wandeling te maken met afwisselende landschappen. Genieten aan de Belgische kust kan in het Natuurpark!

Maria Hendrikapark

Het Maria Hendrikapark is maar liefst 56 hectare groot en is een heerlijke park in Oostende om doorheen te wandelen. Hier vindt u mooie wandelpaden, vijvers en een prachtig, romantisch spiegelmeer. Als u even van de natuur middenin de stad wilt genieten, dan is het Maria Hendrikapark de plek. Daarnaast zijn hier ook veel speelpleintjes en een speelbos voor de kinderen. Een ideale plek dus om een leuke vakantiewoning in Oostende van Interhome te boeken.

Mu.ZEE

Belgische kunst vindt in het kunstmuseum aan zee, namelijk Mu.ZEE. Het museum is opgericht door een samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen en de stad Oostende. U kunt hier prachtige kunst komen bewonderen vanaf 1830 tot heden. Er is hier een grote verscheidenheid aan verschillende kunststromingen en collecties. Dit museum left voornamelijk de druk op jonge Vlaamse kunstenaars.

Museumschip Amandine

Als u geïnteresseerd bent in de Vlaamse visserijgeschiedenis dan is het Museumschip Amandine een aanrader om te bezoeken. Dit schip was de laatste IJslandvaarder en neemt u mee terug in de tijd met verschillende audiovisuele technieken. Het museum vertelt u meer over de tochten naar verre visgebieden, zoals Ierland, IJsland en Schotland. U bezoekt verschillende soorten kamers op het schip waarbij al uw zintuigen worden gewekt.

Sint Petrus- en Pauluskerk

De Sint Petrus- en Pauluskerk is de kathedraal van Oostende. De kerk is afgebrand in 1896 en vervolgens weer heropgebouwd in 1908. Er zijn verschillende elementen van de Dom in Keulen en de Notre-Dame in Parijs meegenomen in de heropbouw van de neogotische kerk. Binnenin de kerk kunt u twee prachtige orgels vinden en het praalgraf van koningin Louise-Marie.

Japanse tuin Shin Kai Tei

In het hart van het Koningspark in Oostende ligt een Japanse tuin, genaamd Shin Kai Tei. De naam staat voor diep, diepzinnig en geleerd. De tuin is gemaakt op de terreinen van de koninklijke villa waar u kunt wandelen en genieten van de rust. In het hart van de tuin vindt u een vijver in de vorm van een schildpad. Ontdek deze prachtige Japanse tuin via de verschillende wandelpaden.


In Oostende is er een hoop te doen dus. Het is vooral een leuke stad voor de natuur- en kunst- en cultuurliefhebbers onder ons. Dompel u onder in de rijke geschiedenis van Oostende en ontdek al het moois wat de stad te bieden heeft vanuit een vakantiehuis in Oostende van Interhome.

Grootste aanbod gecontroleerde woningen

Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats

Elke woning wordt voor uw aankomst gecontroleerd om u een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn

Maak het beste van uw vakantie

De sleuteloverdracht wordt geregeld door ons behulpzame personeel die 24/7 online of ter plaatse beschikbaar zijn voor al uw vragen.

Vakantiehuizen specialist sinds 1965

Zwitserse kwaliteit & zekerheid

Interhome heeft vele succesvolle decennia ervaring in de huizenverhuur. Onze klanten waarderen ons op Trustpilot met een 8.7.

Waarom kiest u voor Interhome?

Interhome is al sinds 1965 Europa's leidende aanbieder van vakantiewoningen, met meer dan 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Wij verhuren voornamelijk vakantiewoningen van privé-eigenaren, maar ook op vakantieparken. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 45 personen. Interhome is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 telefonisch bereikbaar.

Vrijheid, privacy en ruimte in uw vakantiehuis

Een verblijf in een vakantiehuis of appartement biedt zoveel voordelen: breng uw tijd door zoals u het zelf wilt. Geen overlast van andere gasten of hotelpersoneel, u brengt uw tijd door volgens uw eigen regels en tempo. Of u nu een city trip, een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden. Ontspan en geniet van de ruimte, flexibiliteit en vrijheid in uw eigen vakantieverblijf.