Oostduinkerke

Vakantiehuizen en villa's huren Oostduinkerke

KustOostduinkerke: een badplaats die heel wat te bieden heeft

De Belgische badplaats Oostduinkerke is een echte aanrader voor iedereen die aan de Belgische Kust wil vertoeven en het graag wat rustiger aan doet. Oostduinkerke is de trotse bezitter van de Hoge Blekker, een duin die met zijn 33 meter de hoogste van België is. Als beschermd natuurgebied is de kustplaats ideaal voor wandelaars, maar ook strandgangers en jonge gezinnen huren vaak een vakantiehuis in Oostduinkerke.


Het zandstrand strekt zich over bijna een kilometer uit en reikt tot aan het Franse Duinkerke. Doordat de badplaats rustiger is dan bijvoorbeeld Blankenberge of Oostende, is het hier mogelijk om een relaxte namiddag aan het strand door te brengen. U kunt er dan volop zonnen, zwemmen of zandkastelen bouwen. Ook strandsurfen en zeilwagenrijden zijn in Oostduinkerke naar hartenlust te beoefenen. Oostduinkerke was vroeger een vissersdorp en dat is ook vandaag nog zichtbaar. Garnaalvissers in een herkenbare gele oliejas gooien te paard hun netten uit langs de kustlijn. Daarnaast hebben tal van restaurantjes en winkeltjes hun weg gevonden naar de dijk. Hier verwennen zij toeristen met lekkere hapjes of bieden typische strandspulletjes aan, zoals snorkels, duikbrillen of badpakken. 's Avonds zijn enkele bars 'the place to be' voor jonge toeristen die een stapje in de wereld willen zetten.

Garnaalvissers baas in Oostduinkerke

Zoals gezegd is Oostduinkerke de heimat van de garnaalvissers. Tegenwoordig worden niet voldoende garnalen meer gevangen om echt winstgevend te zijn. Door het folkloristische karakter van het paardvissen is de activiteit echter niet verloren gegaan. Eind juni is er zelfs een heus garnalenfestival in Oostduinkerke. Dat gaat gepaard met een garnalenparade waarin 'Mieke Garnaal' en haar dames centraal staan. Het festival en de parade brengen jaarlijks heel veel volk op de been, wat voor veel gezelligheid zorgt. In het visserijmuseum van Oostduinkerke wordt onder andere de geschiedenis van de garnaalvisserij onder de loep genomen. Ook het zwembad Aquafin met een heuse wildwaterbaan, een golfbad en tal van andere plezierige zwemattracties is een bezoekje waard.

Grootste aanbod gecontroleerde woningen

Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats

Elke woning wordt voor uw aankomst gecontroleerd om u een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn

Maak het beste van uw vakantie

De sleuteloverdracht wordt geregeld door ons behulpzame personeel die 24/7 online of ter plaatse beschikbaar zijn voor al uw vragen.

Vakantiehuizen specialist sinds 1965

Zwitserse kwaliteit & zekerheid

Interhome heeft vele succesvolle decennia ervaring in de huizenverhuur. Onze klanten waarderen ons op Trustpilot met een 8.7.

Waarom kiest u voor Interhome?

Interhome is al sinds 1965 Europa's leidende aanbieder van vakantiewoningen, met meer dan 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Wij verhuren voornamelijk vakantiewoningen van privé-eigenaren, maar ook op vakantieparken. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 45 personen. Interhome is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 telefonisch bereikbaar.

Vrijheid, privacy en ruimte in uw vakantiehuis

Een verblijf in een vakantiehuis of appartement biedt zoveel voordelen: breng uw tijd door zoals u het zelf wilt. Geen overlast van andere gasten of hotelpersoneel, u brengt uw tijd door volgens uw eigen regels en tempo. Of u nu een city trip, een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden. Ontspan en geniet van de ruimte, flexibiliteit en vrijheid in uw eigen vakantieverblijf.