Luxemburg

Vakantiehuizen en villa's huren Luxemburg

Vakantiehuis in Luxemburg

Luxemburg is gelegen tussen België, Frankrijk en Duitsland en is één van de kleinste landen in Europa, maar daarnaast ook één van de rijkste landen van de wereld per inwoner. Luxemburg behoort net zoals België en Nederland tot de Benelux. Veel mensen kennen dit land als een doorreisroute naar bijvoorbeeld Frankrijk. Dit is zonde, want Luxemburg is een prachtig land en heeft enorm veel te bieden. Wanneer u een vakantiehuisje in Luxemburg huurt, kunt u genieten van de rust, historische bezienswaardigheden en de prachtige natuur die het land te bieden heeft. Met de vele wandel- en fietsroutes die daarnaast in Luxemburg te vinden zijn, kunt u het land op een rustige wijze ontdekken.

Echternach

Echternach is een stadje gelegen vlakbij de grens van Duitsland en is de oudste stad van Luxemburg. Verder is Echternach vooral bekend door haar Springprocessie. De Springprocessie maakt deel uit van het immaterieel cultuur werelderfgoed van Unesco en wordt ieder jaar op de dinsdag na Pinksteren gevierd. Het is een katholieke optocht waarbij duizenden bedevaartgangers en toeschouwers bijeenkomen voor dit unieke culturele fenomeen. In de optocht wordt Sint-Willibrordus herdacht die in 698 de Abdij van Echternach stichtte. Dus als u één van onze vakantiehuizen in Luxemburg huurt, is een bezoekje aan het stadje Echternach zeker een aanrader!

Actieve vakantie in LuxemburgMullerthal

Aangezien dit land over zoveel mooie natuur beschikt, zijn er ook honderden paden om te wandelen om te fietsen. Er is meer dan 500 km aan fietspaden in het land te vinden, dus Luxemburg is zeer geschikt voor personen die van fietsen houden. De meest beroemde wandelroute in Luxemburg is de Mullerthal Trail. Dit wandelpad is maar liefst 112 km lang en is ook één van de mooiste routes die in Europa te vinden zijn.


Natuur

Luxemburg heeft ook vele natuurgebieden. De Ösling in het noorden van Luxemburg maakt deel uit van de Ardennen. Dit gebied bestaat uit mooie valleien en beboste bergen. Mocht u een huisje willen huren, dan zijn de Ardennen de regio waar Interhome de meeste vakantiehuizen aanbiedt. Müllerthal is een regio’s waar u kunt wandelen en fietsen door het prachtige landschap van Luxemburg. Het ligt tussen Larochette en Echternach en maakt deel uit van het Duits-Luxemburgs natuurpark. Het staat ook wel bekend als Klein Zwitserland of Petit Suisse. Kenmerkend voor dit gebied zijn de dichtbegroeide bossen en de riviertjes die door de kloven en over rotsen heen stromen. Eén van de meest populaire trekpleisters van het gebied is de Schiessentümpel waterval dat nabij het dorpje Müllerthal te vinden is.


Müllerthal


Daarbij is het stuwmeer bij Esch-sur-Sûre en het natuurgebied van Boven-Sûre echt een aanrader voor waterliefhebbers. Naast de beeldschone natuur in dit natuurgebied zijn er ook leuke dorpjes met gezellige markten te vinden. Een ander natuurgebied in Luxemburg heet Haff-Reimich en bevindt zich in het Moezelgebied, in de buurt van het plaatsje Remich. In deze regio kunt u onder andere genieten van de heerlijke wijnen die Luxemburg te bieden heeft en daarnaast kunt u de mooiste wandelingen maken over de wandelpaden in de natuur. Het dorpje Schengen kunt u ook vinden in deze regio. Schengen is een dorpje die vlakbij het drielandenpunt met Duitsland en Frankrijk ligt. Het is daarnaast ook bekend vanwege de Verdragen van Schengen, waarin het vrije verkeer van personen en goederen tussen de Europese landen geregeld wordt.

Bezienswaardigheden 

Luxemburg mag misschien een klein land zijn, maar het kent vele toeristenattracties. Eén van deze bijzondere bezienswaardigheden is de Burcht Vianden. Dit kasteel staat bekend als het mooiste kasteel van het land. In de periode tussen 1530 en 1820 was dit kasteel nog bezit van de Oranjes. Elk jaar aan het einde van de maBurcht Vianden and juli en aan het begin van de maand augustus vindt hier een middeleeuws kasteelfeest plaats met onder andere toneelstukken, spelen, en markten. Naast dit prachtige kasteel kunt u in het dal van de Eisch nog zeven kastelen vinden. Dit kunt u op meerdere manieren doen; door middel van kasteel naar kasteel te reizen met de auto, te fietsen of per voet over een 41 km lang wandelpad. Dit wandelpad heet de Sentier de Sept Châteaux en loopt van Gaichel naar Mersch). Daarnaast is er nog een schitterende route te vinden. Deze Route du Vin die loopt van Schengen naar Wasserbillig is 42 km lang en loopt langs Idyllische wijndorpjes, wijngaarden en wijnmusea. Veel wijnboeren staan daarbij vaak open voor een bezoekjes. Bij de wijnboerderijen Cave du Sud en Cep d’Or kunt u onder andere wijnproeven.

De mooiste steden van Luxemburg:

  • Dillingen
  • Luxemburg-stad
  • Vianden
  • Esch-sur-Sûre
  • Echternach

Grootste aanbod gecontroleerde woningen

Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats

Elke woning wordt voor uw aankomst gecontroleerd om u een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn

Maak het beste van uw vakantie

De sleuteloverdracht wordt geregeld door ons behulpzame personeel die 24/7 online of ter plaatse beschikbaar zijn voor al uw vragen.

Vakantiehuizen specialist sinds 1965

Zwitserse kwaliteit & zekerheid

Interhome heeft vele succesvolle decennia ervaring in de huizenverhuur. Onze klanten waarderen ons op Trustpilot met een 8.7.

Waarom kiest u voor Interhome?

Interhome is al sinds 1965 Europa's leidende aanbieder van vakantiewoningen, met meer dan 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Wij verhuren voornamelijk vakantiewoningen van privé-eigenaren, maar ook op vakantieparken. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 45 personen. Interhome is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 telefonisch bereikbaar.

Vrijheid, privacy en ruimte in uw vakantiehuis

Een verblijf in een vakantiehuis of appartement biedt zoveel voordelen: breng uw tijd door zoals u het zelf wilt. Geen overlast van andere gasten of hotelpersoneel, u brengt uw tijd door volgens uw eigen regels en tempo. Of u nu een city trip, een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden. Ontspan en geniet van de ruimte, flexibiliteit en vrijheid in uw eigen vakantieverblijf.