Limousin

Vakantiehuizen en villa's huren Limousin

Vakantiehuizen in de LimousinKoeien in de Limousin

De Limousin is voor veel Nederlanders een relatief onbekend gebied. Toch tekent u met een vakantiehuis in de Limousin voor een vakantie die u niet had willen missen! De regio met de naam Limousin grenst aan de oostkant aan de bekendere Auvergne. Ten zuiden van deze regio ligt de regio Midi-Pyrénées, ten zuidwesten ervan bevindt zich de regio Aquitaine en ten noordwesten Poitou-Charentes. Na de regionale herindeling van Frankrijk op 1 januari 2016 maakt de Limousin deel uit van een nieuwe regio: Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes. Limousin zelf bestaat uit de departementen Corrèze, Creuse en Haute-Vienne.

De groene weelde van de Limousin

Hoewel u de naam Limousin wellicht voornamelijk kent vanwege het vlees van de bekende Limousin-runderen, is het zonder meer aan te raden eens een huisje in de Limousin te huren. Eigenlijk is het vreemd dat de Limousin niet meer bekendheid geniet, aangezien het een regio is die alles in huis heeft om u de ideale vakantie in Frankrijk te bezorgen. Allereerst geniet u met een vakantiehuisje in de Limousin van een werkelijk schitterende omgeving die u uitnodigt tot een scala aan sportieve bezigheden. U vindt hier maar liefst 6.200 kilometer aan wandelroutes, maar ook fietsen, paardrijden en golfen horen tot de mogelijkheden.

Volop uitstapjes vanuit uw vakantiehuis

Ook de steden en dorpen van de Limousin zijn zeker een bezoek waard. Hierbij kunt u denken aan de grote steden Limoges en Brive-la-Gaillarde, maar ook aan kleinere plaatsen als Saint-Junien, Tulle en de ‘tapijtsteden’ Felletin en Aubusson. Daarbij maakt u in Limoges uiteraard kennis met het porselein waar deze stad wereldwijd bekend om staat. Brive-la-Gaillarde heeft een monumentaal stadshart, waar het heerlijk winkelen is in de stijlvolle winkelstraten. Vanuit uw vakantiewoning maakt u makkelijk een geslaagd uitstapje naar een van deze steden en stadjes.

In het spoor van Richard Leeuwenhart

Wat naast de natuur en de steden ook in het oog springt in de Limousin zijn de vele monumenten. Vanuit uw woning in de Limousin kunt u bijvoorbeeld de route van Richard Leeuwenhart volgen, die u langs maar liefst negentien kastelen en andere monumentale gebouwen leidt. Als u een vakantiehuis met de hond in de Limousin hebt geboekt, kan de hond mee. Reist u met uw gezin, dan kunt u indien gewenst kiezen uit een van onze kindvriendelijke vakantiehuizen in de Limousin. En met een vakantiehuis met zwembad in de Limousin weet u zeker dat uw kinderen het extra naar hun zin zullen hebben!

Grootste aanbod gecontroleerde woningen

Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats

Elke woning wordt voor uw aankomst gecontroleerd om u een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn

Maak het beste van uw vakantie

De sleuteloverdracht wordt geregeld door ons behulpzame personeel die 24/7 online of ter plaatse beschikbaar zijn voor al uw vragen.

Vakantiehuizen specialist sinds 1965

Zwitserse kwaliteit & zekerheid

Interhome heeft vele succesvolle decennia ervaring in de huizenverhuur. Onze klanten waarderen ons op Trustpilot met een 8.7.

Waarom kiest u voor Interhome?

Interhome is al sinds 1965 Europa's leidende aanbieder van vakantiewoningen, met meer dan 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Wij verhuren voornamelijk vakantiewoningen van privé-eigenaren, maar ook op vakantieparken. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 45 personen. Interhome is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 telefonisch bereikbaar.

Vrijheid, privacy en ruimte in uw vakantiehuis

Een verblijf in een vakantiehuis of appartement biedt zoveel voordelen: breng uw tijd door zoals u het zelf wilt. Geen overlast van andere gasten of hotelpersoneel, u brengt uw tijd door volgens uw eigen regels en tempo. Of u nu een city trip, een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden. Ontspan en geniet van de ruimte, flexibiliteit en vrijheid in uw eigen vakantieverblijf.