Baskenland

Vakantiehuizen en villa's huren Baskenland

Vakantiehuizen Frans Baskenland

Het Baskenland, de stranden, de golven, de typische huisjes, de taal, de specialiteiten, de levenswijze.... Het is onmogelijk om niet aangenaam versteld te zijn als u in een vakantiehuis in Baskenland verblijft!

In het zuidwesten van Frankrijk, grenzend aan Spanje, zal deze regio vol trekpleisters u tijdens uw vakantie in het Baskenland zeker een aantal van haar charmes onthullen. Inderdaad, zee of platteland, alles is mogelijk en even charmant tijdens een vakantie in Frankrijk. Het is heel goed mogelijk om een vakantiewoning in Baskenland aan zee te vinden om zwemmen te combineren met peddelen, surfen, wandelen.... Maar ook het platteland is een bezoekje waard!

In Frans Baskenland kunt u ook het groene landschap bezoeken en kleine mooie dorpjes zoals Espelette of Ainoha bewonderen, die tot de mooiste dorpen van Frankrijk behoren. Op de Rhune, die op 905m hoogte uitmondt, kunt u op een heldere dag een prachtig panorama bewonderen dat zich uitstrekt tot aan de stranden van de Landes.

De vakantiewoningen in Baskenland zijn heel divers: van een residentie met gemeenschappelijk zwembad in een badplaats tot het charmante typisch Baskische huis in een klein dorpje op het platteland, de keuze is enorm. Het is aan u om te beslissen of u de voorkeur geeft aan de zee of het binnenland, of u kunt het zelfs proberen om de twee te combineren. U kunt ervoor kiezen om in een badplaats te verblijven en uw vrijetijdsactiviteiten af te wisselen tussen watersporten en binnenlandse excursies.

Kies een appartement te huur in Baskenland

Biarritz, Anglet, St Jean de Luz, Hendaye behoren niet alleen in de zomer, maar ook op andere zonnige dagen doorheen het jaar tot de populairste badplaatsen van Frankrijk. Kies voor een vakantiewoning in Baskenland in de zomer en bereid u voor op een verrassend andere omgeving.

Het milde klimaat is ideaal om optimaal te kunnen genieten van uw vakantie in het Baskenland, maar het is belangrijk om te weten dat als het Baskenland zo groen is, dit te danken is aan de regen die de uitlopers van de Pyreneeën in de omgeving hebben veroorzaakt. Toch is het niet ongewoon dat zon en hevige regenval elkaar snel opvolgen, tot grote vreugde van de toeristen die hun vakantie in Baskenland doorbrengen.

Bovendien kunt u, door te kiezen voor een verblijf in een vakantiehuis in Baskenland, rustig wachten tot de zonnestralen terugkomen om ten volle te genieten van de groene landschappen onder een azuurblauwe hemel, anders kan u een goede regenjas mee brengen en de Baskische regen ervaren en er het beste van maken.

Een bezoek aan Bayonne is een must bij een bezoek aan Baskenland. De stad geklasseerd als "Stad en Geschiedenis" ligt aan de samenvloeiing van de Adour en de Nive en zal u helpen om haar rijkdom en de Baskische ziel te ontdekken. In het Baskisch & Geschiedkundig Museum van Bayonne kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van de stad en de Baskische cultuur; bezoek ook de kathedraal van Sainte-Marie en haar klooster en neem zeker de tijd om te winkelen in de populaire winkelstraten.

Als u van feesten houdt en u verblijft eind juli in een vakantiehuis in Baskenland, dan kunt u enthousiast uitkijken naar de festivals van Bayonne, die traditioneel op de laatste woensdag van juli beginnen en 5 dagen duren.

Ideeën voor uw vakantie in Baskenland

Gastronomische vakantie in het Baskenland

Alleen al de Baskische gastronomie is een reden op zich om het Baskenland te bezoeken. Het is absoluut niet beperkt tot de Espelette chilipeper, die overal te vinden is en die zich tot ver buiten de grenzen van de regio heeft verspreid. Deze regio zal de fijnproevers tevreden stellen, want er is voor elk wat wils.

In Bayonne, de hoofdstad van het Frans Baskenland, mag u de beroemde Bayonne ham niet missen. Onlangs is er zelfs een klein museum aan gewijd: het Bayonne en Kintoa Ham Museum!

Aan zee is het gebruikelijk om chipirons te proeven, vaak à la plancha gegrild, maar die ook in Baskische stijl kunnen worden bereid (met tomaten, uien, rode en groene paprika's en Espelette pepers). Als u het gerecht zou willen namaken in uw vakantiewoning in het Baskenland, aarzel dan niet om te gaan zitten in een van de vele restaurants om ervan te genieten en inspiratie op te doen. Wees voorzichtig, de porties zijn vaak genereus. U kunt ook genieten van Baskische kaas met zwarte kersenconfituur. Een genot!

De gerechten zijn zo gevarieerd dat het onmogelijk is om het te negeren, maar u moet uw vakantie in Baskenland niet doorbrengen zonder de Baskische taart met room of jam te proeven.

En als u door Saint-Jean de Luz reist, neem dan zeker de kans om de heerlijke Adamse macarons te proeven, waarvan het recept al eeuwenlang wordt doorgegeven. Inderdaad, de banketbakker Louis Adam gaf een aantal aan Louis XIV tijdens zijn huwelijk met de Infanta Maria Theresia van Spanje, gevierd in 1660 in de stadskerk, en het succes van de macarons is sindsdien nooit meer ontkend.

Actieve vakantie in Baskenland

Door zijn diversiteit biedt Frans Baskenland een breed scala aan activiteiten. De atleten onder ons worden helemaal niet vergeten. Surfen is onlosmakelijk verbonden met het Baskenland. Beginners waarderen vooral het lange strand van Hendaye om de basis van deze sport te leren, maar het zijn de stranden van Biarritz, Guéthary, Bidart en Anglet die de meest ervaren surfers graag zullen verkiezen.

Daarnaast trekt de reuzengolf van Belharra surfers uit de hele wereld aan. U zult niet stil blijven zitten als u de golven die meer dan 20m hoog kunnen worden ervaart en die (als de omstandigheden ideaal zijn) tussen oktober en maart langs de Baskische kustweg aanwezig blijven.... Trouwens, als u een surfer bent, denk er dan aan om een vakantiehuis in Baskenland te kiezen die groot genoeg is om al uw surfmateriaal te herbergen.

Het Baskenland is ook een waar genot voor wandelaars. De wandelingen op de Rhune zijn zeer populair en de aankomst op de top (die ook met een klein typisch treintje te bereiken is) biedt een van de mooiste panorama's. De wandeling op de Rhune is een van de meest populaire wandelingen die het Baskenland te bieden heeft. Daarnaast zijn er ook potten (kleine Baskische paarden) die vaak gebruikt werden door de smokkelaars tussen Frankrijk en Spanje.

U kunt uw vakantiehuis in Baskenland ook verlaten om te wandelen langs de Baskische kustweg die zich uitstrekt van Saint-Jean de Luz naar Hendaye. Stop tijdens uw wandeling bij het landgoed van Abbadia om het gelijknamige kasteel te bezoeken.

Golf is ook een zeer populaire en beoefende sport. De greens zijn echt groen en sommige bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. Een ware ervaring!

Tijdens de vakantie in Baskenland kunt u ook het Baskische peloton proberen, dat verschillende disciplines bevat: blote hand, cesta punta, chistera, rebot.... Cesta punta is ook het snelste balspel ter wereld omdat de bal snelheden tot 300 km/u kan bereiken! Woon een spel bij en u zult verrast zijn!

De beste bestemmingen om uw vakantie in Baskenland door te brengen

1. Saint Jean de Luz

Saint-Jean de Luz (of Donibane Lohizune in het Baskisch) is een gezellig stadje aan de zee en op slechts een paar kilometer van Spanje. De stad is goed bereikbaar met de TGV en heeft een goede uitgebouwd busnetwerk. Tijdens uw verblijf in Frans Baskenland kunt u uw auto laten staan om de omgeving te verkennen met het openbaar vervoer.

Boek uw vakantiewoning in Saint Jean de Luz en laat u betoveren: kleine autoluwe straten en zeer levendige winkelstraten in het hart van de stad, 6 stranden waaronder een lang strand in het centrum, historische huizen: het huis van de Infanta, het huis van Lodewijk XIV, de vissershaven en de veiling... Saint Jean de Luz barst van bezienswaardigheden!

Als u ervoor kiest om uw vakantie in Baskenland in dit kleine stadje door te brengen, zult u zich geen moment vervelen. Er worden veel "evenementen" georganiseerd: Andalusisch feest in mei, Johannesdag in juni, tonijnfestival in juli, lantaarnverlichting op 14 augustus, pintxos-wedstrijd... Om nog maar te zwijgen van de vuurstieren (toros de fuego) die het zomerseizoen onderbreken en kinderen enthousiast maken.

Overdag waarderen vooral gezinnen het grote strand dat wordt beschermd door de drie dijken van Socoa, Sainte Barbe en de l'Artha. U kunt veilig zwemmen, genieten van de geneugten van het strand en de ontspanning of genieten van wateractiviteiten: peddelen, zwemmen, enz.

2. Biarritz

In de tweede helft van de 20e eeuw ontwikkelde Biarritz zich onder invloed van Napoleon III en zijn vrouw Eugénie. De keizer en keizerin van de Fransen waren er inderdaad aan gewend geraakt om er in hun suite te verblijven. Meer dan dat was er niet voor nodig om de gekroonde en aristocratische hoofden zich te laten verzamelen in het kleine stadje dat populair zou worden en zijn bijzondere charme zou krijgen. Er zouden veel villa's worden gebouwd, waarvan sommige nu de mogelijkheid bieden om een heerlijke vakantie door te brengen op een prachtige bestemming in het Baskenland.

Er zijn inderdaad veel bezoekers en de meerderheid van hen surft omdat de stad de historische bakermat van het surfen in Frankrijk is geworden. Tijdens hun vakantie in Biarritz (ook bekend als de Europese surfhoofdstad) in Baskenland kunnen ze surfen op de beroemdste plekken. Uw vakantiehuis in Biarritz is dan de perfecte thuisbasis om alles mee te kunnen maken!

Biarritz gaat echter niet alleen over surfen en golfers genieten van de stad omdat ze hun favoriete sport kunnen beoefenen in de Biarritz Le Phare club die in 1888 werd opgericht. Bovendien is de stad, met 16 banen op minder dan 100 km afstand van elkaar, een uitstekend vertrekpunt voor een bezoek aan Baskenland en het ontdekken van de adembenemende natuur.

Biarritz biedt ook tal van andere vrijetijdsactiviteiten, waaronder een bezoek aan het aquarium van Biarritz en de Cité de l'océan. Als u gepassioneerd bent door de zee, mag u deze niet missen!

3. Anglet

Ten noorden van Biarritz, Anglet (ook gekend onder de bijnaam "Little California") is een andere populaire bestemming voor surfers. 11 surfplaatsen staan tot hun beschikking, maar 4 van hen (de oceaan-, duin-, duin-, ruiter- en barplek) zijn meer bepaald gericht op ervaren en professionele surfers. Het was ter plaatse aan de bar dat in 1968 de eerste wereldkampioenschappen in de discipline werden gehouden. Dus als u ook gepassioneerd bent door surfen, kies dan voor uw vakantiewoning in Anglet in het Baskenland en geniet van de golven!

Anglet biedt echter andere vrijetijdsactiviteiten dan surfen. Als u een vakantiehuis huurt in Anglet kunt u ook genieten van Polynesische pirogue, stand up peddelen, zeekajakken, jetskiën, golfskiën en andere watersporten. U kunt ook kiezen om een vakantiehuis aan zee in Anglet te huren met vrienden om te gaan vissen en uzelf te zien als een echte Baskische zeeman wiens voorouders experts in de walvisvaart waren geworden waarop ze in Noord-Amerika gingen jagen.

4. Bidart

Twijfel je tussen een vakantiehuis in het Baskenland in Biarritz, Saint-Jean de Luz of Anglet? Wat als u ervoor kiest om het Frans Baskenland te ontdekken in een appartement of vakantiehuis in Bidart? Dit klein Baskisch dorpje aan zee zal u betoveren! Het ligt tussen Biarritz en Saint Jean de Luz en biedt uitzonderlijke en charmante landschappen die u nooit moe zult worden.

U kunt het kustpad nemen dat begint in Bidart en u naar San Sebastian (of Donostia in het Baskisch) in Spanje brengt. Als de 54 km wandelen onoverkomelijk lijkt, aarzel dan niet om het slechts 6 km lange wandelpad van Bidart te volgen. Het zal een andere geweldige kans zijn om plezier te hebben met uw familie en dan kunt u teruggaan naar uw vakantiewoning in het Frans Baskenland!

Bidart weet ook hoe je tradities met mutxikos kunt vermengen: de tweede zondag van de maand is er een evenement waar dansliefhebbers naar uitkijken als er entertainment plaatsvindt op het Bidart Plein en iedereen is blij: wals dansers, polka, mutxico (een traditionele Baskische dans die wordt uitgevoerd in een kring op de dorpspleinen), fandango, enz.

Boek uw vakantiehuis online

Twijfelt u nog steeds om een vakantiehuis in het Frans Baskenland te boeken? Onze teams in Saint Jean de Luz en Biarritz staan ook tot uw beschikking om u meer informatie te geven over hun respectievelijke regio's en bestemmingen. Zij zullen u graag informeren over goede deals en alle lokale evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Aarzel niet om contact met hen op te nemen op 05 59 43 77 43 (Saint-Jean de Luz) of 05 59 26 26 98 99 (Biarritz) of, als uw beslissing al vast staat, online te reserveren op www.interhome.be.

Grootste aanbod gecontroleerde woningen

Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats

Elke woning wordt voor uw aankomst gecontroleerd om u een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn

Maak het beste van uw vakantie

De sleuteloverdracht wordt geregeld door ons behulpzame personeel die 24/7 online of ter plaatse beschikbaar zijn voor al uw vragen.

Vakantiehuizen specialist sinds 1965

Zwitserse kwaliteit & zekerheid

Interhome heeft vele succesvolle decennia ervaring in de huizenverhuur. Onze klanten waarderen ons op Trustpilot met een 8.7.

Waarom kiest u voor Interhome?

Interhome is al sinds 1965 Europa's leidende aanbieder van vakantiewoningen, met meer dan 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Wij verhuren voornamelijk vakantiewoningen van privé-eigenaren, maar ook op vakantieparken. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 45 personen. Interhome is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 telefonisch bereikbaar.

Vrijheid, privacy en ruimte in uw vakantiehuis

Een verblijf in een vakantiehuis of appartement biedt zoveel voordelen: breng uw tijd door zoals u het zelf wilt. Geen overlast van andere gasten of hotelpersoneel, u brengt uw tijd door volgens uw eigen regels en tempo. Of u nu een city trip, een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden. Ontspan en geniet van de ruimte, flexibiliteit en vrijheid in uw eigen vakantieverblijf.