Nieuws

Bekijk hier onze laatste informatie over Interhome: nieuwtjes en aanbiedingen.

Dit vergeet men het vaakst op zijn vakantiewoning

Dit jaar zullen heel wat mensen ervoor opteren om hun vakantie door te brengen in een vakantiewoning of –appartement. Maar in tegenstelling tot een vakantie op hotel nemen mensen vaak hun hele hebben en houden mee wanneer ze in een vakantiewoning verblijven. Met als resultaat dat men bij terugkeer wel eens iets vergeet. Op die manier wordt vakantiewoningverhuurder Interhome jaarlijks geconfronteerd met honderden terugzendingen. Om mensen een geheugensteuntje te geven zette Interhome de 10 vaakst vergeten spullen op een rijtje. Een handige tool om bij de hand te houden wanneer men op vakantie vertrekt.

Klik hier om verder te lezen. 

Norbert Good nieuwe CEO Interhome & Directeur Vakantiewoningen Divisie bij Hotelplan Groep

Koni Iten, CEO van Interhome en directeur van de Hotelplan Vakantiewoningen Divisie zal, zoals reeds gepland, per eind april 2017 met vervroegd pensioen gaan. Hij wordt per 1 maart 2017 opgevolgd door Norbert Good.

Klik hier om verder te lezen. 

Belg geeft 30% meer uit dan inwoners van buurlanden

In vergelijking met Frankrijk, Nederland en Duitsland spendeerde de Belg in 2015 gemiddeld 30% meer aan het boeken van vakantiewoningen. Die informatie noteert vakantiewoningverhuurder Interhome in een trendrapport dat terugblikt op de boekingtrends van het afgelopen jaar. Belgen besteedden gemiddeld 1317 euro per boeking van een vakantiewoning, tegenover een gemiddelde van 955 euro bij Duitsers, 1034 euro bij Fransen en 1014 euro bij Nederlanders. Onze uitgaven zijn aldus beduidend hoger dan onze buurlanden en dat is volgens de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa te wijten aan een hogere luxewens. Uit het trendrapport blijkt ook dat we het afgelopen jaar vooral naar Frankrijk, Spanje en Italië zijn getrokken en dat maar weinig Belgen van vroegboek- of lastminutekortingen gebruik hebben gemaakt.

Klik hier om verder te lezen. 

Verhuur vakantiewoningen in de lift dankzij Rode Duivels

Het EK voetbal is in aantocht en dus komt ook de Rode Duivels-gekte weer op gang. Dat is onder andere duidelijk zichtbaar aan het aantal boekingen van vakantiewoningen in de buurt van de Belgische speelsteden Bordeaux, Lyon en Nice. Sinds de bekendmaking van de steden, zijn boekingen van vakantiewoningen in die regio’s tijdens de maand juni met maar liefst 26% gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Interhome, grootste vakantiewoningverdeler van Europa. “Boekers hebben waarschijnlijk opgemerkt dat wij, anders dan hotels in de desbetreffende regio’s, onze prijzen niet aanpassen tijdens het EK”, zegt Thibault Van Look, Commercieel Manager België bij Interhome. Naast het prijzenvoordeel, zijn ook gezelligheid en veiligheid factoren die een vakantiewoning aantrekkelijk maken. Wie de zomer ook graag op een Duivelse manier wil inzetten, moet snel zijn: de verblijven in Lyon zijn reeds uitverkocht en Interhome verwacht dat dat in Bordeaux en Nice ook snel het geval zal zijn.

Klik hier om verder te lezen.