Sauerland

Vakantiehuizen en villa's huren Sauerland


Vakantiehuis in het Sauerland

Een uur of twee rijden over de grens vindt u het fraaie Sauerland. Dit gebied ligt in twee Duitse deelstaten, Noordrijn-Westfalen en Hessen en heeft een mooi afwisselend landschap. Een groot deel van Sauerland is bedekt met bergtoppen tot boven de 800 meter en al even mooie dalen. Een prachtige vakantiebestemming en dus is het een uitstekend idee om aan een vakantiehuis in het Sauerland te denken.


Een actieve vakantie in de natuur van het Sauerland

In het Sauerlandse middengebergte met de prachtige dalen kunt u heerlijk van de natuur genieten. In de dalen kunt u ook heerlijk ontspannen aan het water. Er zijn niet alleen beekjes en rivieren maar ook stuwmeren waar veel watersportmogelijkheden zijn. En in de bossen kunt u natuurlijk ook uitstekend terecht. Voor fietsers en wandelaars is er enorm veel keus en de paden en wegen zijn uitstekend gemarkeerd.

Ga ook zeker een keer kijken in Attahöhle, in de omgeving van de Biggesee. In het ondergrondse grottenstelsel daar ziet u de verschillende steenlagen, meterlange stalagmieten en andere zichtbare bewijzen van de miljoenen jaren waarin het landschap zich heeft gevormd. U kunt er een rondleiding krijgen. Een erg leuke attractie vanuit uw vakantiehuis in het Sauerland.

Sportieve vakantie en wintersport in het Sauerland

Naast actieve wandelingen en fietstochten in de prachtige lente-, zomer- en herfstmaanden, kunt u ook in de winter uitstekend terecht voor een actieve vakantie. Het gebied rond Winterberg is een actief wintersportgebied, waar u onder andere een springschans en bobsleebaan kunt vinden. Behalve Winterberg heeft het Sauerland nog meer wintersportplaatsen en ook in de winter is een vakantiehuisje in het Sauerland dus een hele leuke optie


Cultureel genieten in het Sauerland

Naast het fraaie natuurschoon van het Sauerland, is er ook voldoende te zien en beleven. Sauerland heeft een industrieel verleden dat u bijvoorbeeld terugziet in de oude mijnen, waar in vroeger tijden allerhande metalen werden gewonnen. Gelukkig is nog een aantal van de mijnschachten die niet meer in gebruik zijn, nog wel open voor publiek. Ramsbeck is bijvoorbeeld bijzonder omdat u met een authentieke trolley zo’n anderhalve kilometer het gangenstelsel in wordt gereden. Ook de Märkisch Museum Railway is interessant, waar u naast een hoop spoorgeschiedenis in de zomermaanden een ritje met de Sauerländer Kleinbahn kunt maken. Breng ook een bezoekje aan Arnsberg, waar u de traditionele architectuur van de streek kunt bewonderen. Onder andere met de houtgesneden gevelversieringen aan de Alter Markt, maar bekijk zeker ook het Rathaus, de Maximilianbrunnen en de Stadskapelle.

Ook kinderen genieten met een vakantiehuisje in het Sauerland

Kinderen zullen graag naar het Panorama-park in de buurt van Rothaarsteig gaan, met z’n achtbanen, waterpret en kinderboerderij. Het is allemaal goed te bereiken vanuit uw vakantiehuis in het Sauerland.

Natuur, ontspanning, geschiedenis en cultuur. Niet ver van de Duitse grens in het Sauerland vindt u het allemaal. Vanuit uw vakantiehuisje in het Sauerland heeft u een prachtige vakantie. Voor u, uw gezin of vriendengroep is er altijd een mooie vakantiewoning die helemaal past bij uw persoonlijke wensen.

Grootste aanbod gecontroleerde woningen

Kwaliteit komt bij ons op de eerste plaats

Elke woning wordt voor uw aankomst gecontroleerd om u een zo goed mogelijk verblijf te garanderen.

Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn

Maak het beste van uw vakantie

De sleuteloverdracht wordt geregeld door ons behulpzame personeel die 24/7 online of ter plaatse beschikbaar zijn voor al uw vragen.

Vakantiehuizen specialist sinds 1965

Zwitserse kwaliteit & zekerheid

Interhome heeft vele succesvolle decennia ervaring in de huizenverhuur. Onze klanten waarderen ons op Trustpilot met een 8.7.

Waarom kiest u voor Interhome?

Interhome is al sinds 1965 Europa's leidende aanbieder van vakantiewoningen, met meer dan 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Wij verhuren voornamelijk vakantiewoningen van privé-eigenaren, maar ook op vakantieparken. Interhome biedt vakantiewoningen voor kleine en grote gezelschappen, variërend van 2 tot 45 personen. Interhome is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 telefonisch bereikbaar.

Vrijheid, privacy en ruimte in uw vakantiehuis

Een verblijf in een vakantiehuis of appartement biedt zoveel voordelen: breng uw tijd door zoals u het zelf wilt. Geen overlast van andere gasten of hotelpersoneel, u brengt uw tijd door volgens uw eigen regels en tempo. Of u nu een city trip, een ontspannende vakantie met het gezin of vrienden. Ontspan en geniet van de ruimte, flexibiliteit en vrijheid in uw eigen vakantieverblijf.